NIEUWS

10 oktober 2018

Ware Winst Brabant; uitnodiging

 

Uitnodiging, oktober 2018

 

‘Ware Winst Brabant’ start 24 oktober in Gemeentehuis Boxtel, ingang Dr. van Helvoortstraat

 

Op 24 oktober is de startmanifestatie van het project ‘Ware Winst Brabant’ in het Gemeentehuis van Boxtel.  Daar zal een presentatie worden gegeven over de doelstellingen van het project en vier Brabantse bedrijven zullen zich daar presenteren als de pioniers van het project, gericht op een nieuwe economie. De huidige markteconomie negeert immers de ecologische grenzen van onze planeet, splijt samenlevingen en slaagt er niet in de basisbehoeften van velen te vervullen. Steeds meer mensen zoeken daarom naar een andere economie, die sociaal, ecologisch, rechtvaardig en democratisch is.

 

Startmanifestatie

 

De bijeenkomst in Boxtel is op 24 oktober is van 16.30 tot 20.00 uur, met tussendoor soep en een broodje. Iedereen is daarbij van harte welkom. Ingang Dr. van Helvoortstraat. Opgeven voor deelname aan de startmanifestatie kan per email bij de secretaris van ‘Ware Winst Brabant’ Frans Maas:  info@warewinstbrabant.nl. Naast de mensen van de betrokken bedrijven zullen ook vertegenwoordigers vanuit de provincie Brabant en van de Gemeente Boxtel bij de start aanwezig zijn.

 

Pioniersbedrijven

 

In Brabant zal gestart worden met vier pioniersbedrijven. Dat zijn de fabrieken van Baril Coatings in Den Bosch en Etten Leur, het administratiekantoor Buro Bilan in Tilburg, de kringloopwinkels van Het Goed in diverse gemeenten, en het circulaire elektronicabedrijf SNEW in Boxtel. Het gaat bij het project om samen concreet te werken aan een nieuwe economie. Er wordt daarbij bewust gewerkt aan het creëren van meer waarden dan alleen maar geld. En dat streven wordt samengevat in een nieuw soort balans, waarin ook de inspanningen op sociaal en ecologische gebied worden vastgelegd, naast transparantie en democratisch functioneren.

 

‘Ware Winst’ in Boxtel

 

De naam ‘Ware Winst Brabant’ verwijst naar het boek van de Oostenrijkse wetenschapper Christian Felber. Zijn boek kwam vorig jaar in Nederland uit met de titel ‘Ware Winst’. In Boxtel werd daar toen, op initiatief van de PvdA/GL-fractie in de Gemeenteraad, al een informatieavond over gehouden, waar direct veel belangstelling voor was. Met zijn nieuwe economische aanpak werkt Felber intussen met een paar duizend bedrijven en gemeenten in Europa en Zuid-Amerika.

 

Voor meer informatie:  de secretaris van ‘Ware Winst Brabant’ Frans Maas, tel. 06 2951 7900, en email:   info@warewinstbrabant.nl

 

Meer informatie

uitnodiging

 

23-10-2018

BOT 2018 Fast Forward ... 8 november Classic Park

8 november strijden o.a. 2 Liempdenaren om de finale BOT 2018; 'fast forward'. Het evenement vindt plaats bij classic park, dus om de hoek. Kaarten te koop via www.bot2018.nl

lees meer

22-10-2018

PERSBERICHT - Start werkzaamheden aanpassing kruising Roderweg-Barrierweg en voetpad langs Roderweg

Liempde, 22 oktober 2018.

Bijgevoegd is het zojuist verstuurde persbericht over de werkzaamheden aan de Roderweg/Barrierweg.

lees meer

10-10-2018

Ware Winst Brabant; uitnodiging

 

‘Ware Winst Brabant’ start 24 oktober in Gemeentehuis Boxtel

 

Op 24 oktober is de startmanifestatie van het project ‘Ware Winst Brabant’ in het Gemeentehuis van Boxtel.  Daar zal een presentatie worden gegeven over de doelstellingen van het project en vier Brabantse bedrijven zullen zich daar presenteren als de pioniers van het project, gericht op een nieuwe economie.

lees meer

20-08-2018

AFSCHEID & VERWELKOMING VAN EEN SLAGER

UITNODIGING van Wil en Virrie Beerens:

Beste mensen, Het is nog steeds ongelooflijk dat wij op vrijdag 31 Augustus voor de laatste keer werken als eignaren van onze keurslagerij. We hebben al veel teruggekeken en veel  herinneringen opgehaald.Het was hard werken maar plezier in ons werk hebben we altijd gehad. dankzij onze geweldige medewerkers en jullie, onze fantastische klanten, hebben we altijd in een geweldige sfeer kunnen werken. Dankjewel daarvoor, we zullen er nog vaak aan terugdenken, vaak aan herinnerd worden en er nog heel veel over praten. Wij gaan het missen omdat het ons altijd een goed gevoel heeft gegeven. Natuurlijk laten we de beeindiging van onze slagers carrière en ook het begin van de loopbaan van Dennis en Lonneke in Liempde niet zomaar voorbijgaan. Zij nemen op zaterdag 1 september de verantwoording van ons over en gaan ervoor zorgen dat er in Liempde een goed, lekker en betrouwbaar stukje vlees te koop blijft!! Zaterdag 1 september is de winkel gesloten maar.... van 14 tot 18 uur is iedereen van harte welkom om terug te blikken, vooruit te kijken, kennis te maken en ........afscheid te nemen. Een  drankje en een hapje zal er niet aan ontbreken. Kortom als je erbij bent, ben je getuige van de wisseling van de wacht.


Heel graag tot dan, Willy, Virrie, Dennis en Lonneke
Om wat aanpassingen te doen en om te zorgen voor een goede start is de winkel 3,4,5 september gesloten. Donderdag 6 september is het aan Dennis en Lonneke om Vleeschmeester Beerens feestelijk te openen!!

lees meer

17-08-2018

let op FAKE emails in omloop mbt bankpas

Er rouleren weer emails die afkomstig lijken te zijn van o.a. de Rabobank met de melding dat de bankpas gaat vervallen en dat je tegen bescheiden kosten ONLINE een nieuwe kan aanvragen. Dit zijn phising mails en trap er dus niet in!

lees meer

19-07-2018

Keurslager Willy Beerens wordt Vleeschmeester Beerens

Na 36 jaar gaan Willy en Virry Beerens hun slagerzaak overgeven aan Dennis en Lonneke. Ze verdwijnen niet helemaal uit de zaak maar gaan het geleidelijk wat rustiger aan doen. Fijn dat we een goede slagerij behouden in ons dorp!

 

lees meer

19-07-2018

vakantie en meer...

Een fijne vakantie voor iedereen en graag tot ziens op onze proeverij van 31 augustus!

lees meer

10-07-2018

BOT 2018, Fast Forward!

De trotse finalisten voor de BOT Trofee van 2018! Op donderdag 8 november 2018 weten we of ze in Liempde komen te staan!

lees meer

10-07-2018

Welkomstbon voor de Nieuwe Inwoners van Liempde

OVL heeft de nieuwe inwoners getrakteerd op een bon die bij al onze leden ingeleverd kan worden. Na inname kan deze verzilverd worden.

lees meer

17-05-2018

Zomerdag verzet naar vrijdag 8 juni!

De zomerdag is verplaatst naar vrijdag 8 juni!

kijk in je agenda en blok deze middag-avond af en geef je op!

 

lees meer