NIEUWS

07 september 2021

Jubileum OVL-lid

OVL nieuws

Kwaliteit voorop
In de jaren ‘90 was er behoefte aan palen en bordjes die alle weersomstandigheden konden trotseren. André vertelt: “Voldoende Acacia hout vanuit Hongarije naar Nederland halen, ging niet. Zo kwam ik op het idee om naar een ander materiaalsoort te kijken, als alternatief. In samenwerking met een Belgisch bedrijf besloot ik om een betrouwbare en gereguleerde kunststofstroom op te zetten. Ik wilde een constante kwaliteit en een grotere variatie van kunststof profielen mogelijk maken. En dat is gelukt.”

Van Noord-België tot aan de Waddeneilanden

De eindproducten zie je overal terug in de openbare ruimte. André: “Waar je ook komt, iedereen heeft weleens een product van ons gezien. VERHEES PRODUCTS maakt onder andere straatmeubilair, bloembakken, afzetpalen voor in het verkeer, routepalen en pictogrammen. De toeristische bewegwijzering kwam in opkomst en daarvoor biedt VERHEES PRODUCTS een ideale oplossing. Fietsroute netwerken, wandelroutes, mountainbike routes; het hele systeem van toeristische bewegwijzering maken wij. Van Noord-België tot aan de Waddeneilanden: wij hebben wandelroutes aangelegd of de materialen ervoor aangeleverd. Dat vind ik toch wel het mooiste succes.”

De kracht van het bedrijf
Bescheidenheid siert de mens. Zo ook André. Op de vraag wat de kracht van VERHEES PRODUCTS was in zijn tijd, zegt hij na enige twijfel: “Het zijn de eenlingen die het bedrijf maken. De kracht van VERHEES PRODUCTS was André Verhees. Dat ben ik. Ik ben 70 jaar, nu ben ik wel zover dat ik dat durf te zeggen. Ik heb er heel veel voor moeten doen, ik was altijd hard aan het werk én had de juiste mensen om mij heen. Mede daardoor heb ik iets moois kunnen opbouwen. Onze kracht zit ‘m in klantvriendelijkheid, snelheid en communicatie. Communicatie is het állerbelangrijkste. Het geven van advies en samen komen tot praktische toepassingen van gerecycled kunststof, is tot de dag van vandaag nog steeds één van de sterke punten van het bedrijf.”

 

De overname

Tijd voor pensioen. Na jarenlang hard gewerkt te hebben, is André er klaar voor om het kunststof stokje over te geven. “Rogier en ik werkten al jaren samen. Ik dacht: ik bel hem gewoon op en ik vraag of hij interesse heeft. Rogier zag hier zeker wat in en heeft VERHEES PRODUCTS overgenomen. Ik heb mijn bedrijf met een heel goed gevoel aan Rogier overgedragen. Ook Rogier staat voor kwaliteit, duurzaamheid en maatwerk voor klanten.”, aldus André.

 

Ieder stukje buiten een beetje mooier maken
Sinds 2016 is Rogier Biekens eigenaar van VERHEES PRODUCTS. En dat past precies in zijn straatje. Rogier deelt zijn passie: “Frisse lucht in mijn gezicht, groene bladeren boven mijn hoofd en ruwe aarde onder mijn voeten. Dan ben ik op mijn best. Als echt buitenmens ben ik niets liever dan in de natuur. Mijn missie? Buitenruimtes mooier, groener en duurzamer maken. ‘Nee’ bestaat niet, ik denk alleen in mogelijkheden. Als verbinder vind ik de weg om van iedere buitenruimte een duurzame creatie voor mens en natuur te maken. De producten van VERHEES PRODUCTS zijn een hele mooie, duurzame aanvulling op mijn andere bedrijf: HOLLANDIA Groengroep. Ik ben nog steeds iedere dag blij met het vertrouwen van André en de kans die hij mij heeft gegeven. Mijn ambitie? VERHEES PRODUCTS nog verder laten groeien en bloeien! Zo leveren we inmiddels ook al in Duitsland en Italië en bieden we nog meer duurzame materialen. Naast gerecycled kunststof kiezen klanten ook steeds vaker voor gecertificeerd hout, onderhoudsvrij beton, metaal, rubber en bio based producten. De mogelijkheden zijn oneindig!”

 

01-03-2022

Voorjaarsvergadering voor alle leden met partner

Een bijzondere ledenvergadering gaan we er van maken!

Met een aftredende voorzitter en een kersverse nieuwe voorzitter. Maar ook een spreker over iets wat zeker nu heel relevant is.

lees meer

21-01-2022

Voorlopig programma 2022

lees meer

24-11-2021

Het boek van Hettie (OVL lid en schrijver van de interviews) is af!!

Journalist en tekstschrijver Hettie van der Ven (47) is geboren en getogen in Boxtel. Tot haar zestiende jaar speelde haar leven zich thuis achter de poort van de Eindhovenseweg af, waar haar vader een fietsenzaak had. Voor reizen was tijd noch aandacht. Ten overvloede: Dat heeft Hettie later ruimschoots ingehaald.

Inmiddels woont Hettie alweer jaren in Liempde. Daar is ze graag, in Liempde, maar af en toe (nou ja, regelmatig…) wil ze dus op pad. Dan gaat ze de wereld in. In de zomer van 2019 bezocht ze haar honderdste land. Een mijlpaal! Tijd voor een boek dus.

En nu is het boek af. Reizen? Dat kan iedereen! Zo heet het. En de ondertitel luidt: Op avontuur in honderd landen mét diabetes en overgewicht, maar zonder afritsbroek en selfiestick. Enige zelfspot is Hettie niet vreemd. Het 160 pagina's tellende boek bestaat uit honderd verhalen en honderden foto’s. Een heuse reis om de wereld!

Graag vertelt Hettie over haar avonturen en laat ze een deel van haar vele foto’s zien. Nieuwsgierig? Iedereen is welkom bij de openbare boekpresentatie!

lees meer

07-09-2021

Jubileum OVL-lid

Jubileum VERHEES PRODUCTS:
al 25 jaar de specialist in duurzame oplossingen voor de openbare ruimte

Op zoek naar duurzaam hout in Hongarije. Zo begon het ondernemersavontuur van André Verhees in 1996. Toen bleek dat er geen constante stroom van Acacia hout naar Nederland opgezet kon worden, ging André op zoek naar een andere duurzame oplossing. Kunststof. Geen milieuvervuilende kunststof, nee; kunststof van gerecycled materiaal dat zelf ook weer hergebruikt kan worden. En deze producten zien we nu al 25 jaar lang overal in Nederland en België terug. Ter ere van het 25-jarig bestaan hierbij een mooie terugblik met oprichter André Verhees.

lees meer

09-08-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 10 slot

Interview met Luc van Kasteren - Taxicentrale De Meierij

 

lees meer

02-08-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 9

Interview met Erik van der Heijden | Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek

lees meer

26-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 8

Interview met Marlijn Koppelmans - Koppelmans advocatuur & mediation

lees meer

19-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 7

Interview met Jan Tax - Supermarkt Coop

lees meer

12-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 6

Interview met Jos en Miranda Sanders - Café ’t Groene Woud

lees meer

09-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 5

Interview met Paul de Wit - De Wit timmer- & bouwbedrijf

lees meer