NIEUWS

09 augustus 2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 10 slot

OVL nieuws

Taxicentrale De Meierij is ontstaan uit het samengaan van meerdere taxibedrijven die al sinds 1977 werkzaam zijn in regio de Meierij. Per 1 januari 1998 wordt de naam ‘Taxicentrale De Meierij’ gevoerd. Het kantoor met de centrale telefooncentrale is gevestigd aan de Liempdse Kerkstraat. De taxicentrale is gespecialiseerd in alle vormen van kleinschalig personenvervoer, onder meer voor particulieren, zorgverzekeraars, ziekenhuizen, instellingen en de Regiotaxi. Luc van Kasteren (44) is directeur. Hij heeft 65 personeelsleden in dienst en het wagenpark bestaat uit 31 taxi’s en taxibusjes.

 

Hoe heb je de coronacrisis beleefd?

“Toch wel als een rollercoaster. Het was hectisch. Normaalgesproken werken wij 24 uur per dag gedurende 365 dagen per jaar. Nu kon er van het ene op het andere moment niks meer. Op vrijdag werden de maatregelen afgekondigd, op maandag kon ik niemand de weg opsturen. We stonden letterlijk stil. In januari 2020 verzorgden we nog achthonderd ritten per dag, in de maanden erna waren dat er hooguit vijftig. Behoorlijk dramatisch.”

 

Wat kon er nog wel?

“We zijn de facilitaire diensten van verschillende instellingen gaan ondersteunen, bijvoorbeeld bij het halen en brengen van medicijnen. Ook reden we als coronakoerier: we brachten testkweekjes van instellingen naar ziekenhuizen. Maar dat zijn natuurlijk maar kleine klusjes. Goed om te doen, maar ze leveren weinig op.”

 

Wat waren de gevolgen voor je personeel?

“Bij ons werken best veel chauffeurs die al wat ouder zijn en in allerlei risicogroepen vallen. Die heb ik verzocht om thuis te blijven. Voor anderen maakten we wisselende dienstroosters, zodat iedereen wat kon doen. Ik heb baat gehad bij het eerste steunpakket, dat werd vlot en netjes geregeld en ik kon er de salarissen mee doorbetalen. Ontslagen waren gelukkig niet nodig, er is enkel wat natuurlijk verloop geweest.”

 

Heb je veel maatregelen moeten treffen?

“Natuurlijk de welbekende zaken: mondmaskers, plastic handschoenen, luchten en voortdurend alle contactpunten schoonmaken. En ieder voortuig voorzien van spatschermen. Ik moet zeggen dat ons personeel intensief meedacht, evenals de opdrachtgevers. Met hen konden we vaak ook tot compensatieregelingen komen. Er zijn veel mensen echt aangewezen op zorgvervoer, wanneer dat wegvalt ontstaat er veel leed. Daar was iedereen zich van bewust.”

 

Heb je voordeel gehad van brancheorganisaties of Ondernemersvereniging Liempde?

“Onze branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft samen met het ministerie van WVS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) richtlijnen voor onze opdrachtgevers opgesteld, dat was prettig. Vanuit de KNV, de vakbonden en het RIVM kregen we de details van alle maatregelen door. Als OVL zijnde - ik zelf zit in het bestuur - konden we niet veel. We hebben het gezelschapsspel ‘Liemtvastgoed’ gemaakt, daar kwamen veel positieve reacties op.”

 

Hoe zie je de toekomst?

“Het belangrijkste voor ons is dat klanten weer met een vertrouwd en veilig gevoel in een taxi stappen. We hebben natuurlijk veel klanten vanuit ziekenhuizen en instellingen die kwetsbaar zijn. We zitten nu in een herstelfase. Duidelijke communicatie is essentieel. We gaan weer richting volledige bezetting van onze taxi’s, maar we zijn nog aan het zoeken. Ik denk dat we nu - juni 2021 - op zestig procent bezetting zitten. Ik verwacht aan het einde van het jaar nog niet op honderd procent te zitten, maar ik hoop wel op tachtig. Een ander punt van zorg is de personele bezetting. De afgelopen maanden had ik meer dan voldoende mensen, maar nu zou ik alweer tien nieuwe chauffeurs kunnen gebruiken. Die zijn moeilijk te vinden. Hopelijk is het over een jaar weer als vanouds.”

 

www.taxidemeierij.nl

 

01-03-2022

Voorjaarsvergadering voor alle leden met partner

Een bijzondere ledenvergadering gaan we er van maken!

Met een aftredende voorzitter en een kersverse nieuwe voorzitter. Maar ook een spreker over iets wat zeker nu heel relevant is.

lees meer

21-01-2022

Voorlopig programma 2022

lees meer

24-11-2021

Het boek van Hettie (OVL lid en schrijver van de interviews) is af!!

Journalist en tekstschrijver Hettie van der Ven (47) is geboren en getogen in Boxtel. Tot haar zestiende jaar speelde haar leven zich thuis achter de poort van de Eindhovenseweg af, waar haar vader een fietsenzaak had. Voor reizen was tijd noch aandacht. Ten overvloede: Dat heeft Hettie later ruimschoots ingehaald.

Inmiddels woont Hettie alweer jaren in Liempde. Daar is ze graag, in Liempde, maar af en toe (nou ja, regelmatig…) wil ze dus op pad. Dan gaat ze de wereld in. In de zomer van 2019 bezocht ze haar honderdste land. Een mijlpaal! Tijd voor een boek dus.

En nu is het boek af. Reizen? Dat kan iedereen! Zo heet het. En de ondertitel luidt: Op avontuur in honderd landen mét diabetes en overgewicht, maar zonder afritsbroek en selfiestick. Enige zelfspot is Hettie niet vreemd. Het 160 pagina's tellende boek bestaat uit honderd verhalen en honderden foto’s. Een heuse reis om de wereld!

Graag vertelt Hettie over haar avonturen en laat ze een deel van haar vele foto’s zien. Nieuwsgierig? Iedereen is welkom bij de openbare boekpresentatie!

lees meer

07-09-2021

Jubileum OVL-lid

Jubileum VERHEES PRODUCTS:
al 25 jaar de specialist in duurzame oplossingen voor de openbare ruimte

Op zoek naar duurzaam hout in Hongarije. Zo begon het ondernemersavontuur van André Verhees in 1996. Toen bleek dat er geen constante stroom van Acacia hout naar Nederland opgezet kon worden, ging André op zoek naar een andere duurzame oplossing. Kunststof. Geen milieuvervuilende kunststof, nee; kunststof van gerecycled materiaal dat zelf ook weer hergebruikt kan worden. En deze producten zien we nu al 25 jaar lang overal in Nederland en België terug. Ter ere van het 25-jarig bestaan hierbij een mooie terugblik met oprichter André Verhees.

lees meer

09-08-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 10 slot

Interview met Luc van Kasteren - Taxicentrale De Meierij

 

lees meer

02-08-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 9

Interview met Erik van der Heijden | Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek

lees meer

26-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 8

Interview met Marlijn Koppelmans - Koppelmans advocatuur & mediation

lees meer

19-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 7

Interview met Jan Tax - Supermarkt Coop

lees meer

12-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 6

Interview met Jos en Miranda Sanders - Café ’t Groene Woud

lees meer

09-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 5

Interview met Paul de Wit - De Wit timmer- & bouwbedrijf

lees meer