NIEUWS

09 juli 2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 5

OVL nieuws

Van huis uit is Paul de Wit (51) timmerman. In 2000 begon hij als zelfstandige met zijn ‘De Wit, timmer- & bouwbedrijf’, gevestigd aan de Hogenbergseweg. Samen met zijn vrouw Marinka vormt hij een VOF. Marinka is verantwoordelijk voor de administratie. Daarnaast hebben ze een personeelslid in vaste dienst en wordt er een medewerker via het payrolsysteem ingehuurd. Paul voert complete verbouwingen uit, inclusief de totale afwerking. Zijn klanten komen vooral uit Boxtel en de omliggende dorpen.

 

Hoe heb je de coronacrisis beleefd?

“Het was en is heel druk, hectisch zelfs. Ik kon heel goed merken dat mensen meer vrije tijd hadden én dat er wat vaak wat geld beschikbaar was, bijvoorbeeld omdat ze niet op vakantie konden gaan. In plaats daarvan wilden ze dan hun huis wat comfortabeler maken. Dat mocht wat kosten. Wanneer je opeens thuis moet werken en soms echt 24 uur per dag met je partner en kinderen onder een dak leeft, wil je de ruimtes zo optimaal mogelijk indelen. Ik heb best wat kantoortjes gemaakt.”

 

Was afstand houden een probleem?

“Ik werk altijd met een klein groepje: maximaal twee of drie mensen. Bovendien werken we vaak wekenlang op één locatie en altijd bij particulieren. Dit was qua coronamaatregelen allemaal heel gunstig. Er is geen dag geweest dat we niet gewerkt hebben. Bewoners werkten vaak thuis, maar niet daar waar wij bezig waren. Afstand houden ging altijd prima. Voor grotere bedrijven met meer personeel lijkt me dit moeilijker.”

 

Wat heeft de coronacrisis binnen jouw bedrijf veranderd?

“Behalve de buitengewone drukte merk je sinds een half jaar dat de bouwmaterialen schaars worden en sterk in prijs stijgen. Op binnendeuren zit op dit moment 18 weken levertijd en hout is al bijna veertig procent duurder geworden. Aan PVC is zelfs nauwelijks meer te komen. Dit is natuurlijk heel lastig. Je spreekt met klanten een prijs af, maar kunt het daar eigenlijk niet meer voor leveren. Gelukkig lukt het altijd wel om er samen uit te komen.”

 

Heb je veel maatregelen moeten treffen?

“Dat viel dus erg mee. Eigenlijk liep alles gewoon door zoals altijd. Wel ben ik eerder materialen gaan bestellen om de wachttijden voor mijn klanten zo min mogelijk te laten oplopen. Ik heb nu - weken voor de bouwvak - al veel besteld voor september en verder. Veel werk klinkt heel fijn, en dat is het ook, maar het betekent wel dat je mensen vaker teleur moet stellen. Het leek er even op dat heel Liempde wilde verbouwen. Ik heb veel offertes gemaakt. Natuurlijk heb ik voorkeur qua werkzaamheden. Een uitdagende timmerklus vind ik leuker dan sloopwerkzaamheden. Maar het belangrijkste is een goede klik met de klant, dat maakt het werk mooi.”

 

Heb je voordeel gehad van brancheorganisaties of Ondernemersvereniging Liempde?

“Ik ben niet aangesloten bij een brancheorganisatie en heb daar ook tijdens de coronacrisis geen behoefte aan gehad. Ik kon goed vooruit en had geen vragen. Natuurlijk, ik zat in een hoek waar nauwelijks klappen vielen, dat besef ik me terdege. Ook OVL had denk ik niet veel meer kunnen doen.”

 

Hoe zie je de toekomst?

“Ik vrees dat we nog wel een tijd te maken blijven hebben met materiaalschaarste, hoge prijzen en lange levertijden. Dat is wel zorgelijk. En verder? Ik ga door zoals ik al jaren bezig ben, dat gaat gewoon goed.”

 

www.dewittimmerenbouwbedrijf.nl

 

01-03-2022

Voorjaarsvergadering voor alle leden met partner

Een bijzondere ledenvergadering gaan we er van maken!

Met een aftredende voorzitter en een kersverse nieuwe voorzitter. Maar ook een spreker over iets wat zeker nu heel relevant is.

lees meer

21-01-2022

Voorlopig programma 2022

lees meer

24-11-2021

Het boek van Hettie (OVL lid en schrijver van de interviews) is af!!

Journalist en tekstschrijver Hettie van der Ven (47) is geboren en getogen in Boxtel. Tot haar zestiende jaar speelde haar leven zich thuis achter de poort van de Eindhovenseweg af, waar haar vader een fietsenzaak had. Voor reizen was tijd noch aandacht. Ten overvloede: Dat heeft Hettie later ruimschoots ingehaald.

Inmiddels woont Hettie alweer jaren in Liempde. Daar is ze graag, in Liempde, maar af en toe (nou ja, regelmatig…) wil ze dus op pad. Dan gaat ze de wereld in. In de zomer van 2019 bezocht ze haar honderdste land. Een mijlpaal! Tijd voor een boek dus.

En nu is het boek af. Reizen? Dat kan iedereen! Zo heet het. En de ondertitel luidt: Op avontuur in honderd landen mét diabetes en overgewicht, maar zonder afritsbroek en selfiestick. Enige zelfspot is Hettie niet vreemd. Het 160 pagina's tellende boek bestaat uit honderd verhalen en honderden foto’s. Een heuse reis om de wereld!

Graag vertelt Hettie over haar avonturen en laat ze een deel van haar vele foto’s zien. Nieuwsgierig? Iedereen is welkom bij de openbare boekpresentatie!

lees meer

07-09-2021

Jubileum OVL-lid

Jubileum VERHEES PRODUCTS:
al 25 jaar de specialist in duurzame oplossingen voor de openbare ruimte

Op zoek naar duurzaam hout in Hongarije. Zo begon het ondernemersavontuur van André Verhees in 1996. Toen bleek dat er geen constante stroom van Acacia hout naar Nederland opgezet kon worden, ging André op zoek naar een andere duurzame oplossing. Kunststof. Geen milieuvervuilende kunststof, nee; kunststof van gerecycled materiaal dat zelf ook weer hergebruikt kan worden. En deze producten zien we nu al 25 jaar lang overal in Nederland en België terug. Ter ere van het 25-jarig bestaan hierbij een mooie terugblik met oprichter André Verhees.

lees meer

09-08-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 10 slot

Interview met Luc van Kasteren - Taxicentrale De Meierij

 

lees meer

02-08-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 9

Interview met Erik van der Heijden | Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek

lees meer

26-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 8

Interview met Marlijn Koppelmans - Koppelmans advocatuur & mediation

lees meer

19-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 7

Interview met Jan Tax - Supermarkt Coop

lees meer

12-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 6

Interview met Jos en Miranda Sanders - Café ’t Groene Woud

lees meer

09-07-2021

Interview serie: Ondernemend Liempde en corona, deel 5

Interview met Paul de Wit - De Wit timmer- & bouwbedrijf

lees meer